Ingrediente : 5 oua, 5 linguri de zahar, trei linguri de faina, doua linguri de pesmet, un pachet de praf de copt( pentru blat)
Crema: un pachet de crema de ciocolata( dr oetker)
Glazura: un pachet de glazura ( dr oetker)
Frișcă: frișca la tub de preferat
Siropul: la o cana de apa se adaugă 4-5 linguri de zahar, zeama de la jumătate de lămâie și o sticluța de esența de rom.
mod de preparare: se separa albușul de gălbenuș pentru început, apoi se bat albușurile spuma, apoi se adaugă gălbenușul unul câte unul, se adaugă zaharul, faina, pesmetul și praful de copt, se pune coca. într-o tava se adauga compozitia. Se pune în cuptor tava ( cuptorul incins la 150 de grade).După ce s-a copt blatul bine, se lasă la răcit iar apoi se taie în trei. Blatul se insiropeaza.
Crema se prepara după instrucțiunile de pe plic și se alternează cu foile de blat. pe ultima foaie de blat se toarnă glazura, preparata conform instrucțiunile de pe plic. Se taie prăjitura în pătratele și se ornează cu frișca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu