Ingredientele: - 5 oua
- 515 g zahar
- mai putin de jumatate cana ulei
- o cana de lapte
- o cana si jumatate de faina
- praf de copt
- o lingurita sa 2 de cacao.
Blatul: cele 5 galbenusuri se bat cu mixerul cu 250g de zahar încet, apoi se adaugă treptat uleiul, laptele, faina, praful de copt si cacao. Trebuie sa ne iasă o compozitie spumoasa.
- se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina
- se pune compozitia in tava
- se incalzeste cuptorul la 150°C
- se lasa tava in cuptor cam 20 de min. sau jumatate de ora in fuctie de cuptor
- cand mai sunt 10 min. pana e gata blatul, ne apucam sa facem bezeaua.
- se bat albusurile cu zaharul ramas, la inceput punem cele 15 g de zahar adica o lingura, apoi treptat se adauga si restul de zahar.
- intinzi bezeaua imediat pe blat
- se mai lasa inca 10 min. la foc mic( in cuptor) - pana se rumeneste putin (bezeaua sa capete o culoare aurie).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu